امروزه با توجه به نیاز استفاده از سیستم های امنیتی همچون دوربین های مداربسته و همچنین پیشرفت های زیاد سیستم های حفاظتی در این حوزه انتخاب برای مصرف کننده بسیار سخت و تخصصی شده است. در این مطلب متخصصان شرکت اریابد سعی میکنند تا شما را در انتخاب نوع دوربین مدار بسته یاری کنند و اطلاعات حداقلی را در این زمینه برای شما مهیا نمایند. با ما باشید تا شما را با 9 پرسش اساسی برای رسیدن به انتخاب درست در خرید دوربین مداربسته آشنا کنیم.
برای خرید یک دوربین مدار بسته، بسیار اهمیت دارد تا شما تمامی فاکتورهای موثر بر کاربرد مورد نظر خود را در نظر بگیرید. این فاکتورها از شرایط آب و هوایی گرفته تا شرایط نور محیطی که می خواهید دوربین را در آنجا نصب کنید متفاوت می باشند.
تصمیم شما در انتخاب یک دوربین مدار بسته، همچنین می تواند تحت تاثیر میزان امنیتی بودن شرایط و جزئیات تصاویری که می خواهید به دست بیاورید قرار بگیرد. مثلا آیا شما نیاز به تصویری برای شناسایی دقیق چهره افراد دارید و یا می خواهید بر روی عملکرد کارکنان محل کار خود نظارت کنید؟ بنابراین در ادامه مطلب راهنمای خرید دوربین مدار بسته سعی داریم تا قدم به قدم شما را برای انتخاب دوربین مطلوبتان راهنمایی کنیم.
پرسش اول: آیا شما می خواهید تا دیگر افراد متوجه دوربین مداربسته بشوند یا نه؟
راهنمای خرید دوربین مدار بسته را با طرح سوال بالا آغاز می کنیم. اگر پاسخ شمار به این سوال “نه” می باشد، پس به یک دوربین مخفی نیاز دارید. اگر افراد از قبل از وجود یک دوربین مدار بستهی مخفی در محل آگاه نباشند، نمی توانند مکان آن را پیدا کنند.
این دوربین های مخفی می توانند با شکل و شمایل مختلف (مثل یک سنسور تشخیص دود) نصب شوند، در حالی که کار اصلی آن ها فیلمبرداری مخفیانه از منطقه می باشد. اگر شک دارید که یکی از کارکنان شما دزدی می کند و یا وظایف خود را به خوبی انجام نمی دهد، استفاده از این نوع دوربین ها توصیه می شود.
پرسش دوم: به چه میزان از کیفیت ثبت تصویر با دوربین مدار بسته نیاز دارید؟
در قدم دوم از راهنمای خرید دوربین مدار بسته ، شما باید نیازهای خود را بسنجید. اگر شما برای مراقبت و مشاهدهی افرادی که نمی شناسید از دوربین استفاده می کنید، پس نیاز است تا رزولوشن دوربین شما بالا باشد. استفاده از دوربین با رزولوشن بالا از این حیث مهم است که در صورت نیاز، می توانید از تصاویر باکیفیت آن برای متهم کردن یک شخص (مثلا دزد) در دادگاه استفاده کنید.
دوربین با کیفیت بالا، دوربینی است که رزولوشن آن بالاتر از ۵۵۰TVL باشد. هر کیفیتی پایین تر از این سطح، احتمالا نمی تواند منجر به تشخیص هویت فرد مجرم شود. اگر از دوربین مدار بسته برای نظارت بر روی کارکنان خود استفاده می کنید، نیازی به رزولوشن بسیار بالا نخواهید داشت. چون به هر حال می توانید حتی در کیفیت های پایین تر هویت کارمندان خود را از روی تصاویر تشخیص دهید.
پرسش سوم: محیط نصب دوربین در چه شرایط نوری قرار دارد؟
در قدم سوم از راهنمای خرید دوربین مدار بسته، شما باید شرایط نور محل نصب دوربین را بسنجید. اگر شما با محیط های کم نور سر و کار دارید، پس به دوربینی با لوکس پایین نیاز دارید. یعنی دوربین شما باید بتواند حتی در محیط های بسیار کم نور، تصاویر با کیفیتی را ثبت کند.
اگر شما نیاز به یک دوربین دارید که بتواند در تاریکی مطلق هم کار کند، پس نیاز به دوربینی دارید که دارای LED مادون قرمز بوده، یا دوربینی با حساسیت مادون قرمز و نورافکن LED IR جداگانه باشد. این دوربین ها معمولا با سطح روشنایی صفر لوکس رتبه بندی می شوند و می توانند تصاویر سیاه و سفید را در تاریکی مطلق ثبت کنند.
پرسش چهارم: آیا ممکن است که دوربین شما هدف خرابکاری سارقین یا آسیب های ناگهانی قرار بگیرید؟
اگر پاسخ شما به این سوال مثبت است، پس شما به یک دوربین vandal resistant (مقاوم در برابر خرابکاری) نیاز دارید. این دوربین ها طوری طراحی شده اند که در برابر آسیب های احتمالی محفوظ بمانند. دوربین های vandal resistant انتخابی مناسب برای کاربردهای پرخطر می باشند.
پرسش پنجم: دوربین مداربسته شما باید چه مسافتی را تحت پوشش قرار دهد؟
فاصلهی اشیا، اموال و یا اشخاصی که میخواهید آنها را تحت نظارت قرار دهید نسبت به دوربین مدار بسته، یکی از مهمترین فاکتورها در انتخاب نوع، سایز و شکل لنز دوربین شما هستند.
اگر شما یک دوربین مداربسته چند کانونی (vari-focal CCTV camera) را انتخاب کنید، آنگاه در هنگام نصب دوربین، توانایی تغییر دستی زاویه و محدودهی لنز را خواهید داشت که این کار به شما برد و زاویههای دید گوناگونی را از طریق دوربین میدهد (البته برد و زاویه، بسته به نوع دوربین متفاوت هستند). اگر شما دوربینی با لنز ثابت بخرید، آنگاه در هنگام نصب نمیتوانید زاویه و برد دید لنز آن را تغییر دهید؛ پس در هنگام خرید این نوع دوربینهای مدار بسته، ضروری است تا لنز با سایز مناسب خود را انتخاب کنید.
پرسش ششم: مکان نصب دوربین مداربسته شما کجا خواهید بود؟
راهنمای خرید دوربین مدار بسته را با بررسی محل نصب دوربین ادامه می دهیم. اگر شما یک دوربین CCTV با یک براکت ۳ محوره را خریداری میکنید، میتوانید
این دوربین را در هر جایی که دوست دارید نصب کنید: مثلا بر روی سقف، دیوار یا پشت بام. البته اگر ارتفاع نصب دوربین خیلی بالا باشد، آنگاه فقط موی سر افراد را مشاهده کرده و موفق به تشخیص چهره آن ها نخواهید شد. همچنین اگر دوربین در ارتفاعی بسیار پایین نصب شود، خرابکاران میتوانند به راحتی آن را از کار بیندازند.
پرسش هفتم: آیا از دوربین مدار بسته خود در محیط باز، بدون هیچ گونه حفاظی استفاده میکنید؟
دوربین های مداربسته از اجزای الکتریکی استفاده میکنند که در برابر عناصر مختلف حساس هستند. اگر آب یا گرد و خاک وارد دوربین شما شود، کیفیت ویدیوهای دوربین به شدت کاهش مییابد، به طوری که حتی ممکن است دوربین شما از کار بیفتد. بنابراین وجود یک قاب محافظ کمک میکند تا دوربینهای نصب شده در فضای باز از آسیب رطوبت و گرد و غبار در امان بمانند.
اگر دوربین نظارتی خود را در فضای باز نصب کردهاید و برای آن هیچ گونه قاب محافظی در نظر نگرفته اید، باید مطمئن شوید که دوربین شما به طور کامل در برابر نفوذ آب و گرد و خاک مقاوم باشد.
راهنمای درجه بندی IP برای خرید دوربین مداربسته :
۰: بدون محافظت خاص
۱: محافظت شده در برابر قسمت بزرگی از بدن انسان، مثل یک دست (اما بدون محافظت در برابر دستبرد عمدی)؛ محافظت در برابر اجسام سخت با ضخامت بیشتر از ۵۰ میلی متر.
۲: محافظت در برابر اشیایی که طول و ضخامت آن ها به ترتیب کمتر از ۸۰ و ۱۲ میلی متر باشد، مثل انگشت دست.
۳: محافظت در برابر ورود اشیا و ابزار نازکی مثل سیم که ضخامت آن ها از ۱ میلی متر کمتر است.
۴: محافظت در برابر ورود اجسام جامدی که ضخامت آن ها از ۱ میلی متر کمتر است.
۵: محافظت در برابر میزان زیادی گرد و خاک که می تواند عملکرد تجهیزات را مختل کند.
۶: محافظت در برابر ورود هرگونه گرد و غبار.
۰: بدون محافظت.
۱: محافظت در برابر چکه کردن آب.
۲: محافظت در برابر ورود آبی که به طور عمود بر روی دوربین چکه می کند.
۳: محافظت در برابر ورود آب اسپری شده (افشانده شده) به سمت دوربین.
۴: محافظت در برابر آب پاشیده شده به مقدار کم.
۵: محافظت در برابر آبی که از شلنگ به سمت دوربین پاشیده شود.
۶: محافظت در برابر آب پرفشار.
۷: محافظت در برابر نفوذ آب، وقتی که دستگاه در آب غوطه ور می شود.
۸: محافظت در برابر ورود هرگونه آب، با هر فشاری که باشد.
پرسش هشتم: چه نوع دوربین مداربسته از لحاظ شکل ظاهری نیاز دارید؟
در قدم هشتم از راهنمای خرید دوربین مدار بسته باید به دنبال کاربرد دوربین خود باشید. انواع مختلفی از دوربین های مدار بسته در بازار وجود دارند که هر کدام دارای ویژگیهای خاصی بوده و برای کاربرد خاصی مناسب است. دوربینهای مداربسته قدیمی از نظر طراحی بسیار شاخص و شناخته شده هستند، بنابراین برای استفاده در منزل خیلی مناسب نیستند. اما همین دوربینها برای نصب در محلهای کاری بسیار مناسب بوده و در کشف جرم و جنایت بسیار مفید واقع میشوند.
پرسش نهم در راهنمای خرید دوربین مداربسته : کدام لنز بهتر است، سی سی دی CCD یا سیموس CMOS؟
در ادامه راهنمای خرید دوربین مدار بسته باید گفت برای این سوال جواب درستی وجود ندارد! اما امروزه بسیاری از افراد لنزهای CCD را ترجیح میدهند.
CCD مخفف Charge-Coupled Device (دستگاه شارژ متصل) است. این دستگاه یک چیپ سیلیکونی است که نور را به یک سیگنال دیجیتالی تبدیل میکند. این سیگنال دیجیتالی میتواند توسط یک مانیتور، کامپیوتر یا ریکوردر ویدیوی دیجیتالی خوانده شود.
لنز CCD اغلب نسبت به لنز CMOS تصاویر بهتر و واضحتری را ارائه میدهد، هر چند که هزینهی تولید این عکسها بالاتر است. لنز CMOS یا Complementary Metal Oxide Semiconductor lenses (لنزهای نیمه هادی اکسید فلزی مکمل) در جریان الکتریکی پایین تری نسبت به لنز CCD کار می کند.
در نتیجه مصرف الکتریسیته این لنز کمتر بوده، پس در هنگام کار گرمای کمتری تولید کرده که میتواند مزیتی برای کار با یک دوربین اکسترنال باشد. همچنین باتریهای این لنزها کوچکتر بوده و عمر طولانی تری خواهند داشت.
در این مطلب سعی شد با ارائه 9 پرسش اساسی مخاطبان عزیز با راه رسیدن به انتخاب درست در خرید دوربین مداربسته آشنا شوند.